Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu 2547 sayılı Yükseköğretim Yasasının 2880 sayılı kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca 07.05.1996 yılında kurulmuştur. Yüksekokulumuzda 8 bölümde 10 örgün Öğretim Programı vardır.
- Laboratuvar Teknolojisi Programı 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Su Ürünleri Programı 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- İşletme Yönetimi Programı 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları II. Öğretim Programı 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. (2013 yılında program kapatıldı.)
- Turizm ve Otel İşletmeciliği II. Öğretim Programı 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. (2013 yılında program kapatıldı.)
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından Avrupa Birliği Uyumu için bölüm isimleri yeniden düzenlenmiştir.
- Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Gıda Teknolojisi Programı 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Biyokimya Programı 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2015 yılında yüksekokulumuzda açılmıştır ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır
- Eczane Hizmetleri Bölümü, Eczane Hizmetleri Programı 2020 yılında açılmıştır. Eczane hizmetleri programı ile 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEMLER TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
- Laboratuvar Teknolojisi Programı
- Biyokimya Programı
SU ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ
- Su Ürünleri Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)
MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)
YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ
- İşletme Yönetimi Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)
OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
- Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı
- Gıda Teknolojisi Programı
VETERİNERLİK BÖLÜMÜ
- Laborant ve Veteriner Sağlık Programı
ECZANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
- Eczane Hizmetleri Programı