ÖĞRENCİ
İDARİ
İLETİŞİM
Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerine TUBITAK Proje Desteği
TÜBİTAK-BİDEB 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında 2023 yılı 2. Dönem başvurularında Karadeniz Teknik Üniversitesinde desteklenmeye hak kazanan 19 proje içinde Maçka Meslek Yüksekokulundan iki proje de yerini almıştır.
Gıda Teknoloji programından “Kokulu Kara Üzüm (Vitis labrusca L.) Kullanılarak Fonksiyonel Yumuşak Şeker Formülasyonu Geliştirilmesi” konulu proje ile yürütücü öğrenci Doğa CALAP, Proje Danışmanı Öğr. Gör Dr. Atiye DEĞİRMENCİ, Sanayi ortağı, Aksuvital Doğal Ürünler Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'dir
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programından “Farklı Ekstraksiyon Yöntemleriyle Üretilen Fındık Zarı Ekstraktlarının Soğuk Çay Üretiminde Kullanılması” konulu proje ile yürütücü öğrenci Elyesa Vedat YILMAZ, Proje Danışmanı Öğr. Gör. Gülsüm Merve BOYRACI, Sanayi ortağı, Aksuvital Doğal Ürünler Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'dir
17 Mayıs 2024