Ufkumuz;
Kaynakları ve alt yapısıyla akademik ve idari personeline uygun çalışma ortamları sunarak her yönüyle donanımlı meslek elemanları yetiştiren öncü bir Meslek Yüksekokulu olmak.
Ülkümüz;
Kaynakları etkin ve verimli kullanarak bilim ve teknolojinin ışığında vatanını, milletini seven, evrensel değerleri benimseyen, iletişim kurabilen, ekip halinde çalışabilen, sorumluluk alabilen, problem çözebilen ve değişen koşullara uyumu kolaylaştıracak temel mesleki bilgi ve beceriye sahip meslek elemanlarını yetiştirmek için eğitim-öğretim hizmetlerini en iyi şekilde yürütmektir.
Hedeflerimiz;
Yüksek Nitelikli Öğretim Elemanı Kadrosu: Mevcut öğretim elemanı kadromuzun niteliklerini artırıcı tedbirler almak ve yeni alınacak elemanların niteliklerini nesnel ölçütlerle belirleyerek nitelikli güçlü bir öğretim kadrosu oluşturmak.
Teknolojik Altyapı:Bütün programlarımızda sınıf ve laboratuarları günümüz teknolojisine uygun altyapıya kavuşturmak.
Sınıf Mevcutları:Halen 70 olan sınıf mevcutlarını öğretim üyesi sayısının artırılması ve fiziksel imkanların geliştirilmesi ile 40'lara çekmek. Böylece öğrencilerin daha çok uygulama imkanına kavuşmasını sağlamak.
Kütüphane: Yeni kurulan kütüphanemizi hem kitap, dergi sayısı hem de teknolojik alt yapı olarak öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeye kavuşturmak.
İletişimin Geliştirilmesi:Öğretim elemanları, öğrenciler ve yönetim arasında daha etkili iletişimin sağlanması için önlemler almak ve verimliliği, güveni ve saygıyı artırmak. Bunun dışında internet ve telefon alt yapısını iyileştirerek iç ve diş iletişimi kuvvetlendirmek.
Araştırma Projeleri:Yüksekokulumuzun öğretim elemanlarının DPT, TÜBITAK ve Üniversitemizin Araştırma Fonu (BAP) kaynaklarından daha fazla pay alabilmesini temin için projeler hazırlayıp sunmalarını teşvik etmek.
Sosyal Kültürel Etkinlikler: Öğrencilerin ve personelimizin sosyalleşmesine ve katılımcı olmalarına destek veren sosyal kültürel etkinliklerin sayısını artırmak ve bu tür etkinliklerden bazılarını topluma açık yaparak toplumsal çevre ile kaynaşmayı artırmak.
Değerlerimiz;
Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine bağlılık,
Atatürk İnkılapları ve İlkeleri doğrultusunda Atatürk Milliyetçiliğine bağlılık,
Hoşgörü, sabır, öz saygı ve çevreye (toplumsal ve doğal çevreye) saygı,
Başarıyı takdir ve çalışmaya teşvik,
İnsan kaynaklarımıza güven,
Şikayeti çözüm önerisi ile değerlendirme
Toplumun değer yargılarına saygı
Hizmet sunulan kişi ve kuruluşların memnuniyetine önem verme,
Kültür ve sanata duyarlılık,
Yasa, yönetmelik ve kurumsal düzenlemelere uygun çalışmalar yürütme,
Bilimsellikten ödün vermeme,
Sadece niceliğe değil niteliğe daha fazlasıyla önem verme,
Görev bilinci ve sorumluluğu,
Bireylerin sorumluluk alanlarında öncelik kullanması,
Kaliteyi bir yaşam tarzı olarak özümseme ve benimseme,
Alçak gönüllülük, katılımcılık ve paylaşımcılık,
Öğrenen bir organizasyon olma ve kendini sürekli yenileme,
Demokratik tutum ve davranışları özümseyen öğrenci merkezli öğretim anlayışı,
Üretkenlik tutkusu,
Paylaşım, dayanışma ve sorun çözmede dayanışma ve işbirliği,
Kurumunu benimseme, temsil etme ve yüceltme duygusu,