KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Üniversitemizde "Türk Havacılık Sanayii Nasıl Engellendi?" Konulu Konferans Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Makine Mühendisliği Bölümü ile Savunma ve Arge Topluluğu (SARGE) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Türk Havacılık Sanayii Nasıl Engellendi?" konulu konferans, KTÜ Mezunu Makine Mühendisi ve İş İnsanı İlyas Edip SEVİNÇ'in katılımıyla gerçekleştirildi. Makine Mühendisliği Bölümü MA2 Amfisi'nde düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin ALEMDAĞ, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Üretime Vurgu Yaptı
Konferansta katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Yerli ve Milli Üretim”in önemine vurgu yaparak "Ülke olarak 100 yıl önce uçak fabrikasına sahiptik. Yani 100 yıl önce biz Havacılık Sanayii alanında gerekli adımları atmışız. Peki ne oldu? Türkiye Cumhuriyeti; ‘kavga yılları’ dediğimiz 70’li yılların o karanlık dönemlerine teslim oldu. 1974 yılında, Kıbrıs’a harekât gerçekleştirileceği dönemde, biz F-104 lastiği üretemiyorduk ve Amerika bize uçak lastiği vermiyordu. Neden? Bize ‘Savaşamazsın, ben seni sevmiyorum.’ diyordu. Sevgili gençler, şunu net bir şekilde ifade etmek isterim; ‘Yerli ve Milli Üretim’ sadece bir ekonomik tercih değil, aynı zamanda milli bir duruştur. Türkiye’nin kavga yılları geride kaldı. Artık BAYRAKTAR’lar, KAAN’lar üreten bir noktadayız. Yeter mi? Asla. Daha fazla üreteceğiz, üretmek için bu sıralarda daha çok çalışacağız.” dedi.
SEVİNÇ’e Teşekkür Belgesi Takdim Edildi
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından İş İnsanı İlyas Edip SEVİNÇ, geçmişten bugüne Türk Havacılık Sanayii alanının gelişim süreci ve bu süreçte ortaya konan engeller ile ilgili detaylı bilgileri öğrencilere aktardı. Programın sonunda Rektörümüz tarafından İlyas Edip SEVİNÇ’e Teşekkür Belgesi takdim edildi.
03 Nisan 2024
Eylül 2024 - Sayı: 87
31 Ekim 2024
Üniversitemizin ev sahipliğini üstlendiği, 9. Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi, 28-31 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
28 Ekim 2024
Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın (YMGV) periyodik olarak ihdas ettiği Madencilik Ödülleri sahiplerini buldu.
25 Ekim 2024
2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda Üniversitemiz 10 Madalya kazanarak büyük başarı elde etti.
23 Ekim 2024
Üniversitemiz "Mühendislik Fakültesi 3. Öğrenci Buluşması" etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
23 Ekim 2024
Her yıl olduğu gibi Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Erasmus Günleri 2024 kapsamında 14-16 Ekim 2024 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
17 Ekim 2024
21 Eylül 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü görevine ikinci kez atanan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖK Başkanlığı'nda düzenlenen tören ile mazbatasını aldı.
16 Ekim 2024
Üniversitemizde "Yeni Nesil Yerli ve Milli Ahşap Yapılarda Deprem Testi Deneyi" gerçekleştirildi. Deprem sarsıntılarının verildiği ahşap binada hasar oluşmadı.
15 Ekim 2024
Üniversitemiz "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tam destek ile teknolojilerin keşfedildiği, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST'e ödüllerle damga vurdu.
04 Ekim 2024
Üniversitemizde, Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişmelerini ele alan 'Türkiye'nin Havacılık Seyri' başlıklı seminer, Uçak Mühendisi Can Erel tarafından gerçekleştirildi.
03 Ekim 2024
Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) 43. Ulusal Kongresi, 2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
02 Ekim 2024
Devlet idaresinde, kararlı yönetim tarzı ve askerî dehası sayesinde kısa sürede otoriteyi sağlayarak Osmanlılar'ın dünya siyasetindeki ivmesini yükselten Yavuz Sultan Selim konuşuldu.
30 Eylül 2024
Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenen "TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması"na, Üniversitemizin Creatiny Su Üstü Takımı damgasını vurdu.
25 Eylül 2024
Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, deprem sonrası hasar tespit yöntemlerinde, robotik köpekler ve yapay zekâ ile hızlı ve güvenli bir sistem geliştiriyor.
25 Eylül 2024