haberler

Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektörlüğe Yeniden Atandı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13'üncü maddesi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı, Üniversitemize yeniden Rektör olarak atadı.

21 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rektörlük görevine yeniden atanan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, bu göreve ikinci kez atanması münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın takdir ve tensipleriyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine ikinci kez atanmış bulunuyorum. Bu önemli görevi, bir kez daha üstlenmiş olmaktan büyük bir onur ve sorumluluk duymaktayım.  Şahsımı, bu onurlu göreve tekrar layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR’a ve Yükseköğretim Kurulu üyelerine şükranlarımı arz ediyor, desteğini eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KTÜ’nün ulusal ve uluslararası çalışmalara durmaksızın devam edeceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptığı açıklamada, “Kadim şehir Trabzon’a, bölgenin köklü üniversitesi KTÜ’ye ve ülkemize, Rektör olarak ikinci kez hizmet etme imkânına sahip olduğum için kendimi çok şanslı addediyorum. Şahsımın bu görev için uygun ve başarılı görülmesi, başta akademik ve idari personelimiz ile yaptığımız gayretli ve özverili çalışmaların bir neticesidir. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 4 yıllık süre zarfında sergilediğimiz yönetim anlayışıyla niceliksel büyümeyi, niteliksel büyümeye dönüştürecek çalışmalara ve uluslararasılaşma faaliyetlerine ağırlık verdik. Fakat köklü bir yükseköğretim kurumu olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde hedefler hiçbir zaman tükenmez. Bu çerçevede, sadece eğitim-öğretim ve araştırma misyonunu yerine getiren bir üniversite değil, topluma değer veren ve üreten bireyler yetiştiren, ülkemizin yükseköğretim hedeflerini önceleyen bir üniversite olacağız.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz konuşmasının sonunda, atama kararının Üniversitemizin mensuplarına ve paydaşlarına, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Trabzon’a hayırlı olmasını diledi.


21 Eylül 2024