KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
KTÜ Öğrencileri Önceki Öğrenmelerini Belgelendirebilecek
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Önceki Öğrenmelerin Tanınması (ÖÖT) sistemi ile öğrencilerin çalışarak edindikleri becerileri ve deneyimleri resmi olarak belgelendirebileceği bir uygulamayı hayata geçiriyor. Üniversite Senatosu'nun aldığı kararla başlayacak olan bu sistem, öğrencilere ve işverenlere önemli avantajlar sunacak.
ÖÖT Sistemi, dünya genelinde yaygın olarak uygulanmakta olan bir sistemdir ve öğrencilerin örgün, hayat boyu öğrenme veya serbest öğrenme yoluyla kazandıkları becerilerin resmi olarak tanınmasını ve belgelendirilmesini sağlıyor. KTÜ bünyesinde de uygulanacak olan bu sistem, üniversite öğrencilerinin önceki öğrenimlerini ve deneyimlerini belgelendirmesini ve kendi eğitimlerini çeşitlendirmesini mümkün kılacak.
Bu uygulama, öğrencilere birçok fayda sunuyor. Öğrenciler, önceki öğrenmelerini belgelendirerek daha kısa sürede mezun olabilir, eğitim tekrarı ve zaman kaybını önleyebilir ve öğrenmenin maliyetini azaltabilirler. Ayrıca, bu sistem öğrencilerin motivasyonunu ve öz güvenini artırarak eğitimlerine daha istekli ve kararlı bir şekilde devam etmelerini sağlayacak.
ÖÖT Sistemi aynı zamanda işverenler için de büyük bir avantaj sunuyor: İşyerlerindeki beceri veya yeterlilik eksikliklerinin giderilmesine katkı sağlamak, çalışanların eğitim sürelerini azaltarak kaynakların daha verimli kullanılmasına olanak tanımak ve işgücü piyasasındaki hareketliliği artırmak bunlardan bazıları.
ÖÖT uygulaması ile ilgili detaylar ve uygulama esasları, ilerleyen günlerde; ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilerle paylaşılacak ve süreç resmi olarak başlatılacak.
Önceki öğrenmelerin tanınması, KTÜ'nün eğitim anlayışında ve öğrenci destek politikalarında çeşitliliği ve kapsayıcılığı artırmak için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu sistem sayesinde öğrenciler, kendi yeteneklerini ve bilgi birikimini resmi olarak belgelendirerek daha rekabetçi bir işgücüne sahip olacaklar ve kariyerlerini daha güçlü bir temel üzerine inşa edebilecekler.
ÖÖT sistemiyle KTÜ öğrencileri, çalışmaları ve öğrenmeleriyle edindikleri becerileri resmi olarak belgelendirerek iş hayatında ve kariyer planlamalarında daha güçlü bir konuma gelecekler. Bu uygulama, KTÜ'nün öğrenci odaklı yaklaşımının bir parçası olarak öğrencilere daha fazla fırsat ve destek sağlama misyonuna uygun bir şekilde hayata geçiriliyor.
07 Ağustos 2023
Eylül 2024 - Sayı: 87
31 Ekim 2024
Üniversitemizin ev sahipliğini üstlendiği, 9. Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi, 28-31 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
28 Ekim 2024
Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın (YMGV) periyodik olarak ihdas ettiği Madencilik Ödülleri sahiplerini buldu.
25 Ekim 2024
2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda Üniversitemiz 10 Madalya kazanarak büyük başarı elde etti.
23 Ekim 2024
Üniversitemiz "Mühendislik Fakültesi 3. Öğrenci Buluşması" etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
23 Ekim 2024
Her yıl olduğu gibi Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Erasmus Günleri 2024 kapsamında 14-16 Ekim 2024 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
17 Ekim 2024
21 Eylül 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü görevine ikinci kez atanan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖK Başkanlığı'nda düzenlenen tören ile mazbatasını aldı.
16 Ekim 2024
Üniversitemizde "Yeni Nesil Yerli ve Milli Ahşap Yapılarda Deprem Testi Deneyi" gerçekleştirildi. Deprem sarsıntılarının verildiği ahşap binada hasar oluşmadı.
15 Ekim 2024
Üniversitemiz "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tam destek ile teknolojilerin keşfedildiği, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST'e ödüllerle damga vurdu.
04 Ekim 2024
Üniversitemizde, Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişmelerini ele alan 'Türkiye'nin Havacılık Seyri' başlıklı seminer, Uçak Mühendisi Can Erel tarafından gerçekleştirildi.
03 Ekim 2024
Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) 43. Ulusal Kongresi, 2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
02 Ekim 2024
Devlet idaresinde, kararlı yönetim tarzı ve askerî dehası sayesinde kısa sürede otoriteyi sağlayarak Osmanlılar'ın dünya siyasetindeki ivmesini yükselten Yavuz Sultan Selim konuşuldu.
30 Eylül 2024
Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenen "TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması"na, Üniversitemizin Creatiny Su Üstü Takımı damgasını vurdu.
25 Eylül 2024
Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, deprem sonrası hasar tespit yöntemlerinde, robotik köpekler ve yapay zekâ ile hızlı ve güvenli bir sistem geliştiriyor.
25 Eylül 2024