KTÜ'den Gazze Çocuklarının Anısına: 'Bütün Çocuklar Masumdur' Ulusal İngilizce Şiir Yarışması Sonuçlandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, Gazze'de katledilen çocukların anısına düzenlenen 'Bütün Çocuklar Masumdur' konulu ulusal İngilizce şiir yarışmasının ödülleri 28.05.2024 tarihinde KTÜ Edebiyat Fakültesinde düzenlemen törenle açıklandı. Ülke genelinde 50 farklı üniversiteden 70’i aşkın katılımcının gönderdiği şiirler arasında Bartın Üniversitesinden Murat Yümlü'nün "A Requiem For Humanity" adlı şiiriyle birinci olduğu yarışmada, Uludağ Üniversitesinden Hala Nabil Badran "Gaza" adlı eseriyle ikinciliği, Hacettepe Üniversitesinden Gerdane Akkuş ise "Forgive Us, My Gazan Child" adlı şiiriyle üçüncülüğü elde etti.  Ahi Evran Üniversitesinden Habibe Dilsiz “How Does A Palestine Child Under War Feel”, Amasya Üniversitesinden Sena Nihan Arslan “Free Palastine”, Bitlis Eren Üniversitesinden Selbi Bütün “Palestine Angels” şiirleriyle Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüler. İkincilik ödülüne layık görülen şiirin sahibi Filistinli öğrenci Hala Nabil Badran, Türk milletine verilen destekten dolayı teşekkür ederek şiirini okunması salonda duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. Hayatını kaybeden yüzlerce çocuğun isminin geçtiği "Palestine Angels" isimli şiir ise tüm salon tarafından hep birlikte okundu. Birincilik ödülü sahibi Murat Yümlü’nun ödül parasını ihtiyaç sahibi öğrenciler için değerlendirilmesi isteği büyük takdir topladı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim elemanı Fatih Kılıç’ın hazırladığı video gösterimiyle başlayan ödül töreni, Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Törende, Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Alaaddin Yalçınkaya, Filistin'deki vahşete dikkat çekerek bu katliamın bir an önce sona ermesi gerektiğini belirtti. Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Naci Kayaoğlu ise açılış konuşmasında, masum insanlara karşı dünyanın gözü önünde işlenen bu katliama sessiz kalınamayacağını ve çekilen acıları tarif etmede kelimelerin yetersiz kaldığını vurguladı. Kayaoğlu, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade ederek, bu amaçla edebiyatın ve dilin gücünü kullanarak düzenledikleri ödüllü İngilizce şiir yarışmasını kitaba dönüştürüp, tüm dünyada yankı uyandırmayı ve tarihe bu insanlık suçunu not düşmeyi hedeflediklerini belirtti.

30 Mayıs 2024