TÜBİTAK-1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında yapılan Yüksek Teknoloji Platformu Çağrısı için Üniversitemiz İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de (İLAFAR) Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş (APYK) olarak içerisinde yer aldığı Hedefe Özgü Pan-Kanser Terapiler (Pan-Ter) adlı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
KTÜ olarak ilk kez içerisinde yer alacak olduğumuz TÜBİTAK-1004 Yüksek Teknoloji Platformunda;
İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (Araştırma Programı Yönetici Kuruluş, APYÖK)
Karadeniz Teknik Üniversitesi – İLAFAR (Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş, APYK)
Gebze Teknik Üniversitesi (Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş, APYK)
Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A. Ş. (Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş, APYK)
Gensenta İlaç Sanayi ve Ticaret A. Ş. (Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş, APYK)
Novagenix Biyoanalitik İlaç Ar-Ge Merkezi Sanayi ve Ticaret A. Ş. (Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş, APYK)
paydaşlarımız olarak yer almaktadır.
Dört yıl süreli ve toplam bütçesi 50 milyon TL olan proje kapsamında platform üyeleri tarafından yürütülecek araştırma programları ile birçok kanserin tedavisinde kullanılacak olan yerli Monoklonal Antikor İlaç ile CAR-T Temelli Tanı Kiti geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Platformdaki Araştırma Programı Yürütücü Kuruluşlardan biri olan KTÜ İLAFAR’ın proje ekibinde Dr. Öğr. Üyesi Özlem Çoban, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Dinçer, Arş. Gör. Dr. Seçkin Engin, Dr. Öğr. Üyesi Sercan Yıldırım, Prof. Dr. Ali Osman Kılıç ve Prof. Dr. F. Sena Sezen (yürütücü) yer almaktadır.
Ülkemize katma değeri yüksek, yerli ileri teknoloji ürünleri kazandırmak amacı ile altyapı ve bilgi birikimlerini ortaya koyarak bir araya gelen platformdaki tüm paydaşlarımızı, bu önemli platformda Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş olarak yer alan ve Üniversitemizi temsil eden KTÜ İLAFAR’ı ve tüm proje ekibini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.
Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI
Rektör