duyurular

24

Haziran

KOBİ'lerimize Almanya, Belçika, Brezilya, Çekya ve Lüksemburg'da Yer Alan KOBİ?ler ile İkili ve Çoklu İş Birliği İmkânı

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

 

Program Adı:

IRA-SME (International Research Activities by Small and Medium-sized Enterprises)

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

TÜBİTAK-IRASME ortak çağrılarıyla; (i) ülkemizdeki teknik yeterliliğin ve bilgi birikiminin artırılması, (ii) KOBİ’lerin uluslararası teknoloji birikimine erişiminin ve teknoloji transferinin sağlanması, (iii) edinilen teknolojik bilgi ve deneyimin KOBİ’ler bünyesinde içselleştirilerek özgün teknolojilerin geliştirilmesinde ivme kazandırıcı ve yönlendirici bir etken olması ve (iv) KOBİ’lerin uluslararası pazarlarda yer almasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Çağrı kapsamında değerlendirilen projelerde temel araştırma niteliği aranmamakta, araştırma ve deneysel geliştirme (Ar-Ge), “teknolojik açıdan yeni veya iyileştirilmiş ürün”, “teknolojik süreç yeniliği” odaklı projeler tercih edilmekte ve

• Yeni ürün üretilmesi •Ürün kalitesinin veya standardının yükseltilmesi

• Maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni tekniklerin geliştirilmesi

• Yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi

hedefleri olan projeler desteklenmektedir

Kimler Başvurabilir?

 

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

• Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları ve büyük ölçekli sermaye şirketleri bu çağrı kapsamında başvuruda bulunabilmek için bir KOBİ’nin/KOBİ’lerin yürütücü kuruluşlar arasında bulunduğu bir ortaklık kurmalıdır.

• KOBİ’nin/KOBİ’lerin başvurularında Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğinde bulunmaları önerilmektedir.

Bütçesi:

Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç;

v Proje başına 325.000 Avro’yu,

v Yürütücü kuruluş başına;

   § Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 100.000 Avro’yu,

   § Özel kuruluşlar için 325.000 Avro’yu aşamaz.

Destek Oranı:

• Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir.

• Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 destek oranı ve KOBİ'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.

Süresi:

Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.

Son Başvuru Tarihi:

25 Eylül 2024

Nasıl Başvurulur? :

•Uluslararası konsorsiyumun proje başvurusunun uluslararası proje koordinatörü tarafından çağrı sayfasında belirtilen tarihe kadar info@ira-sme.net adresine üzerinden elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir

•Ulusal proje başvuruları, uidb-pbs.tubitak.gov.tr internet adresi üzerinden yalnızca elektronik imza (eimza) kullanılarak yapılabilmektedir

Programa Ait Özellikler:

•Almanya, Belçika (Flaman ve Valon Bölgeleri), Brezilya, Çekya ve Lüksemburg yer alan KOBİ’ler ile ikili ve çok taraflı iş birliğine olanak tanınmaktadır.

•Çağrıya ülkemizden yapılacak başvurularda sanayi-akademi iş birliği önerilmekle birlikte çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ iş birliği projeleri desteklenebilecektir.

Detaylı Bilgi / Rehber:

https://tubitak.gov.tr/tr/duyuru/kobilerimize-almanya-belcika-brezilya-cekya-ve-luksemburgda-yer-alan-kobiler-ile-ikili-ve-coklu-birligi-imkani