KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Ülkemizin Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Vizyonuna 1 Yeni Bölüm ve 2 Yeni Program ile Destek Vereceğiz
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı”nda, Üniversitemizde bir yeni bölüm, iki yeni program açılması yönünde karar alındı.
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı’na katıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın iştiraki ile gerçekleşen toplantıdan; yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak amacıyla yeni lisans ve ön lisans programlarının açılması kararı çıktı. Toplantıda, Üniversitemiz bünyesinde Yazılım Geliştirme Lisans Programı, Yapay Zekâ Operatörlüğü ile Dijital Dönüşüm Elektroniği Ön Lisans Programı açılmasına karar verildi.
“Çağın Gereksinimlerine Uygun Eğitim İmkânı”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, yeni açılan lisans ve ön lisans programlarının Üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek “Üniversitemiz, bilgi ve teknoloji alanındaki hızlı değişimlere ayak uydurarak öğrencilerimize çağın gereksinimlerine uygun eğitim imkânları sunmayı amaçlamaktadır. Bahsi geçen bölüm ve programların açılmasıyla birlikte öğrencilerimiz Karadeniz Teknik Üniversitesi çatısı altında Yazılım Geliştirme, Yapay Zekâ ve Dijital Dönüşüm gibi alanlarda, nitelikli bilgi ve becerilere sahip olacak ve bu alanlarda başarılı birer profesyonel olma yolunda ilerleyeceklerdir. Ayrıca yeni açılan programlarımızın, Üniversitemize ve topluma katkı sağlayacağına olan inancım tamdır.” dedi.
Alınan karar gereği “Yazılım Geliştirme” Lisans Programı, Fen Fakültesi bünyesinde ve “Yapay Zekâ Operatörlüğü” ile “Dijital Dönüşüm Elektroniği” Ön Lisans Programı ise Araklı Ali Cevat Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü altında açılacak.
27 Nisan 2024
Eylül 2024 - Sayı: 87
31 Ekim 2024
Üniversitemizin ev sahipliğini üstlendiği, 9. Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi, 28-31 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
28 Ekim 2024
Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın (YMGV) periyodik olarak ihdas ettiği Madencilik Ödülleri sahiplerini buldu.
25 Ekim 2024
2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda Üniversitemiz 10 Madalya kazanarak büyük başarı elde etti.
23 Ekim 2024
Üniversitemiz "Mühendislik Fakültesi 3. Öğrenci Buluşması" etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
23 Ekim 2024
Her yıl olduğu gibi Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Erasmus Günleri 2024 kapsamında 14-16 Ekim 2024 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
17 Ekim 2024
21 Eylül 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü görevine ikinci kez atanan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖK Başkanlığı'nda düzenlenen tören ile mazbatasını aldı.
16 Ekim 2024
Üniversitemizde "Yeni Nesil Yerli ve Milli Ahşap Yapılarda Deprem Testi Deneyi" gerçekleştirildi. Deprem sarsıntılarının verildiği ahşap binada hasar oluşmadı.
15 Ekim 2024
Üniversitemiz "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tam destek ile teknolojilerin keşfedildiği, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST'e ödüllerle damga vurdu.
04 Ekim 2024
Üniversitemizde, Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişmelerini ele alan 'Türkiye'nin Havacılık Seyri' başlıklı seminer, Uçak Mühendisi Can Erel tarafından gerçekleştirildi.
03 Ekim 2024
Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) 43. Ulusal Kongresi, 2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
02 Ekim 2024
Devlet idaresinde, kararlı yönetim tarzı ve askerî dehası sayesinde kısa sürede otoriteyi sağlayarak Osmanlılar'ın dünya siyasetindeki ivmesini yükselten Yavuz Sultan Selim konuşuldu.
30 Eylül 2024
Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenen "TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması"na, Üniversitemizin Creatiny Su Üstü Takımı damgasını vurdu.
25 Eylül 2024
Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, deprem sonrası hasar tespit yöntemlerinde, robotik köpekler ve yapay zekâ ile hızlı ve güvenli bir sistem geliştiriyor.
25 Eylül 2024