haberler

KTÜ-Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Teknik Gezi Etkinliğimiz Gerçekleştirildi !

Türkiye’nin Önde Gelen Şirketlerine Teknik Gezi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanlığı tarafından 15 – 18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Samsun, Kocaeli ve Ankara’da bulunan şirketlere teknik gezi düzenlendi.

Teknik gezi 15 Mayıs’ta Samsun Tekkeköy OSB’de bulunan Yeşilyurt Demir Çelik ve Liman İşletmeleri A.Ş. ile başladı. Metalurjinin temeli olan ergitme, döküm, haddehane ve Ar-Ge laboratuvarları ziyaret edildi.

16 ve 17 Mayıs’ta sanayinin kalbi olan Kocaeli – Gebze organize sanayi bölgelerinde yer alan Kanca El Aletleri Dövme Çelik ve Makina Sanayii, Gühring Takım San. Tic. Ltd. Şti. ve Sima Dış Tic. Alüminyum San. A.Ş. şirketleri ziyaret edildi. Ar-Ge, İnsan Kaynakları ve İş Sağlığı ve Güvenliği birimleri tarafından Kariyer Olanakları, İSG politikaları/kuralları ve Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Saha turları ile üretim ve iş akışları hakkında yapılan faaliyetler aktarıldı.

18 Mayıs’ta ise Ankara’da düzenlenen TUSAŞ Teknik Gezi XL etkinliğine katılım sağlandı. Seminerler, uçuş gösterileri ve milli üretim hava araçları sergilerine katılım gösterildi.

Bizleri kabul ederek, en iyi şekilde ağırlayan şirket yetkililerine Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI tarafından teşekkürleri sunuldu ve hediyeleri takdim edilerek hatıra fotoğrafları çektirildi.

Yaklaşık 40 öğrencinin katılım gösterdiği bu teknik gezi faaliyetinin gerçekleşmesinde önemi büyük olan başta KTU Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI’ya ve bizleri ağırlayan Kanca El Aletleri Dövme Çelik ve Makina Sanayii, Sima Dış Tic.Alüminyum San. A.Ş, Yeşilyurt Demir Çelik ve Liman İşletmeleri A.Ş. , Gühring Takım San. Tic. Ltd. Şti. şirket yetkililerine teşekkür ederiz.
 


20 Mayıs 2024