haberler

Akciğerinden Dev Kitle Çıkarılan Hasta Sağlığına Kavuştu

5 yıl önce göğsünde küçük bir kitle olan ve böbrek rahatsızlığı bulunan hasta nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle KTÜ Farabi Hastanesi’ne başvurunca akciğerindeki kitlenin 1 buçuk kiloya ulaştığını öğrendi.

Trabzon'da Başarılı Operasyon Geçekleşti

Prof. Dr. Tekinbaş ve ekibi tarafından ameliyata alınan hastanın akciğerinden 1 buçuk kilo ağırlığında 15 santimetre çapında kitle başarılı bir şekilde çıkartıldı.

Prof. Dr. Tekinbaş yapılan operasyon ile ilgili, “Hayat kendisine zehir olmuş. Ama kendisine zehir olan hayatın nedenini çoğunlukla diyaliz hastası olmasına bağlamış.

Bu operasyon zor bir operasyon. Bu operasyonlar bu merkezde yapılıyor. İlimizde ve hastanemizde yapılıyor. Biz şifa dağıtmaya gayret edeceğiz” dedi.

Hastaya Hayıt Zehir Oluyordu

Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tekinbaş, “Hastamız hem diyaliz hastası olması itibariyle hem de göğüs boşluğunda, kalbinin hemen üzerinde, akciğerinin hemen yanında iyi huylu bir tümörü olan hasta.

Hayat kendisine zehir olmuş. Ama kendisine zehir olan hayatın nedenini çoğunlukla diyaliz hastası olmasına bağlamış. Bu operasyon zor bir operasyon. Öyle bir şey ki biz normalde yan taraftan kaburgayı açarak çıkartıyoruz.

Kitle çıkarken oraya sığmadı. Oradan zorla çıkardık. Çok büyük bir kitleydi. Bu operasyonlar bu merkezde yapılıyor. İlimizde ve hastanemizde yapılıyor. Onun için biz şifa dağıtmaya gayret edeceğiz” diyerek gerçekleştirilen operasyonun detaylarını anlattı.

15 Santim Boyunda 1 Buçuk Kilo Kitle Çıkartıldı

Prof. Dr. Tekinbaş’ın ekibinden Göğüs Cerrahisi Asistanı Dr. Buket Kaytaz, hastanın durumunun ameliyatın ardından iyi olduğu konusunda bilgi vererek, “Bugünkü hastamız 60 yaşında bir erkek hasta. Sağ akciğerinde büyük bir kitlesi vardı. Onu çıkardık. Yaklaşık 5 yıl önce de küçük bir kitle vardı.

Hasta takiplerine çok güzel uyamadığı için takiplerine gelemedi. Hasta kronik böbrek rahatsızı. Hastanın 3 günü diyalize giriyor. Takiplerine biraz geç geldi. Geldiğinde kitle çok büyümüştü.

Akciğerine çok büyük baskı yapıyordu. Hastanın nefes darlığı, çok sık yorulma şikayetleri oluyordu. Sosyal hayatını çok kısıtlı ordu.  Biz de bugün başarılı bir ameliyatla kitlesini çıkardık.

15 cm boyutlarında bir buçuk kilo kadar bir kitlesi vardı. Başarılı bir ameliyat geçirdik. Şu an hastamız yoğun bakımda ve gayet iyi” ifadelerini kullandı.

''Gurur Haline Gelen Bir Kurum Oluşturmaya Gayret Ediyoruz''

Prof. Dr. Tekinbaş Farabi Hastanesinin ülkenin en önde gelen hastanelerinden biri olduğunun altını çizerek, “Başhekim Celal Tekinbaş: Hastanemiz bölgemizin, ülkemizin ve hatta dünyanın birçok konularda önemli hastanelerinden bir tanesi.

Her geçen gün bu özelliğini pekiştirerek devam ediyor. Artık yurt dışından da birçok hasta alıyoruz. İleri operasyonlar yapılıyor. Çok başarılı operasyonlar yapılıyor. Hem bölgemizin hem ilimizin hem de ülkemizin gururu haline gelen bir kurum oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu konuda da emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

KTÜ Farabi Hastanesi
KTÜ Farabi Hastanesi
Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ
Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ

03 Haziran 2024