BÖLÜM
ÖĞRENCİ
ARAŞTIRMA
16 Nisan Dünya Biyologlar Günü Paneli Gerçekleştirildi.
Canlıların ve Cansız Dünyanın Etkileştiği Her Yerdeyiz.
Biyologların sorumlulukları, üstünlükleri, vazgeçilemezlikleri, gelecek kaygıları, beklentileri ve fırsatları gibi konular Biyoloji Bölüm Başkanlığı ve Biyoloji Kulübü tarafından organize edilen “16 Nisan Dünya Biyologlar Günü” panelinde değerlendirildi.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. İsmail DEMİR’in yaptığı panel Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Panele biyolog adayı öğrencilerin yanı sıra çok sayıda eski mezun da katıldı. Böylece, değişik yaş gruplarından farklı düzeyde hayat tecrübesi ve meslek deneyimine sahip biyologların bir araya gelmesi sağlandı. Moderatör, açış konuşmasında COVİD-19 pandemisinden hareketle biyolojinin ve bu mesleği icra eden biyologların önemini vurguladı; biyoloji mesleğinin gelecekte de önemini koruyacağı ve hatta biyologlara olan ihtiyacın daha da artacağını ifade etti. Panelde Biyolog Erdal DANACI, “Adaptasyon” başlıklı sunumuyla biyologların süreçlere uyumdaki başarılarından örnekler verdi. Meslek gücünü ortaya koymak için biyologların birlikte hareket etmesinin önemini vurguladı. Çağın, biyologlar için yeni fırsatları da beraberinde getirdiğini belirterek, öğrencilerin bu fırsatları değerlendirme gayret ve azmi içinde olmaları gerekliliğinin altını çizerek, önemi üzerinde durdu. Bölümümüz mezunu Uzman Biyolog Gökay GÜLAY, konuşmasının ilk bölümünde çalışmakta olduğu “Atigen-Cell Hücre ve Doku Merkezi”ni tanıttı. Sonra, sunum başlığı olan “Hücrenin Gücü”ne uygun olarak kök hücre bankacılığı ve kök hücrelerin insan sağlığı ve tedavisindeki kullanım yerlerinden bahsetti. Bir biyoloğun hücreyi nasıl kullanabildiği konusunda çok çarpıcı örneklerle sunumu tamamladı. Son konuşmacı Prof. Dr. Ersan KALAY ise hem çalışma konusunun hem de mesleğinin gereği olarak “Genetik Sorumluluk” başlıklı sunumunda ilk olarak hastalıkların genetik temellerinin araştırılması konusundaki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Genetik şifrenin ve bu şifrede meydana gelen değişikliklerin önemi üzerinde durdu. Son olarak, biyologların da tıpkı hücredeki genetik şifrenin benzeri bir görevle insanlığa, doğaya ve çevreye karşı bir sorumluluk içinde olması gerektiğini ifade ederek sunumunu tamamladı. Soru-cevap kısmıyla devam eden panel, katılımcıların mutlu olduğu ve biyolog adaylarının motivasyonlarının sağlandığı bir şekilde hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.
22 Nisan 2022
Prof. Dr. Kamil Coşkunçelebi' nin 100/200 programı doktora öğrencisi Zeynep TÜRKER doktora savunmasını başarı ile gerçekleştirerek Dr. ünvanını almaya hak kazandı.
14 Ekim 2024
4 Ekim 2024 Cuma günü Biyoloji Bölüm Başkanlığı bünyesinde 1. Sınıf Öğrencilerimize oryantasyon programı düzenlendi.
07 Ekim 2024
''URAP 2023-2024 Dünya Alan Sıralaması sonuçlarına göre, KTÜ 78 bilim alanı içinde 9 alan ile yerini aldı.''
26 Ağustos 2024
25 Haziran 2024 Salı günü gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Biyoloji Bölümü Öğrencilerimiz Mezuniyet belgelerini alarak mesleğe ilk adımlarını attılar!
25 Haziran 2024
Fakültemiz Biyoloji ve Kimya Bölümleri Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'ne (TYÇ) Dâhil Edildi.
17 Haziran 2024
TÜBİTAK 2237/A Proje Desteği
07 Haziran 2024
2237-B Proje Eğitimi Etkinlikleri Desteği
07 Haziran 2024
3. Sınıf Öğrencilerimizle Final Haftası öncesi moral ve motivasyon pikniği düzenledik
29 Mayıs 2024
Çift Ana Dal ve Yan Dal Eğitimi, Erasmus ve Staj hareketliliği hususunda öğrencilerimiz bilgilendirildi.
27 Mayıs 2024
Bölümümüz araştırma görevlilerinden Rabia Arpa, Sema Sarıkurt, Merve Ayşe Doğancı ve Selda Durmuşoğlu' nun rehberliğinde araştırma laboratuvarları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi payla
06 Mayıs 2024
BIY4039 Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamımda öğrencilerimiz #BİZKazanacağız etkinliği ile Lösemili çocuklara kukla gösterisi düzenledi.
02 Ocak 2024
Biyoloji bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Ezgi YİLMAZ, Sude Nur YILMAZ, Sıla Deniz ÖZBALIKÇI, Sinem ALIŞ, Nazan AK'tan oluşan grup BIY4039 Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında
28 Aralık 2023