haberler

Araştırma Üniversiteleri 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Değerlendirme Toplantısı Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve araştırmadan sorumlu rektör yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ'un katıldığı toplantıda konuşma yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, üniversitelerin ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırmak için alınan tedbirlere dikkat çekerek, özellikle araştırma üniversitelerinin dünya çapında daha görünür olmasını hedeflediklerini belirtti. Araştırma üniversitelerinin performanslarını yakından takip ettiğini vurgulayan Özvar, “6 üniversitemizi Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı’na dahil ettik. Bu üniversitelerimiz; Akdeniz, Gaziantep, Kocaeli, Ondokuz Mayıs, Sakarya ve Selçuk Üniversiteleridir. Bu çerçevede Aday İzleme Programına dahil edilen 6 üniversitemizi 2024 yılı itibariyle 2 yıllık izleme sürecine aldık. Bu sürenin, yani 2025 yılının sonunda, bu üniversitelerimiz arasından performansı mevcut araştırma üniversitelerinin üzerine çıkan olduğu takdirde bunları programa dahil etmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla araştırma üniversitesi statüsüne yükselme yolunu tüm üniversitelerimiz için açık tutuyoruz.” şeklinde konuştu.

Araştırma Üniversitelerinin 2023 ve diğer yıllara ait performanslarını görmek için TIKLAYINIZ

20 Eylül 2024