haberler

İklim ve İnsan

Dünya çapında iklim değişikliği ile mücadele kapsamında çevreci davranışlar giderek daha fazla önem kazanıyor. Son yıllarda artan hava sıcaklıkları, aşırı hava olayları ve doğal yaşamın zarar görmesi, toplumu daha etkili ve sürdürülebilir çözümler aramaya yöneltiyor. Özellikle, aşırı hava olayları ve doğal felaketler giderek daha sık ve şiddetli bir şekilde meydana geliyor. Örneğin, son yıllarda yaşanan şiddetli fırtınalar, seller, orman yangınları ve kuraklık gibi olaylar, milyonlarca insanı etkileyerek ekonomik ve sosyal zararlara yol açıyor. İklim değişikliği konusunda personelimizi bilgilendirmek için; "İklim Değişikliği ve Çevreci Davranışlar" eğitimi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Seher KARASU tarafından 02.05.2024 tarihinde saat 10.30 da Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla gerçekleştirildi. 

Eğitimde, iklim değişikliğinin doğal yaşama etkileri, deniz seviyesinin yükselmesi, doğa-ekolojik bozulma ve iklim değişikliğinin insan sağlığı üzerindeki fiziksel-psikolojik etkileri gibi konulara değinilmiştir.

Ekolojik devamlılığı sağlamak için her birimizin yapabileceği küçük adımlar, toplu bir etki yaratarak gezegenimizin geleceği için büyük önem taşır. Her adım, doğaya dönüş yolunda atılan değerli bir adımdır.

Eğitim sunumuna erişebilmek için tıklayınız.

Eğitimde emeği geçen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Seher KARASU ve tüm katılımcılara bu eğitim sürecine değerli katkıları için teşekkür ediyoruz.


02 Mayıs 2024